Вучић и Николић са директором "Гаспромњефта" о новим улагањима

Александар Дјуков председник Управног одбора компаније "Гаспромњефта" разговарао је одвојено са премијером и председником Србије, Александром Вучићем и Томиславом Николићем о развојним плановима Нафтне индустрије Србије и о могућностима нових улагања те компаније у привреду наше земље. Дјуков је похвалио добар пословни амбијент у Србији, њене позитивне економске реформе и стабилно окружење за пословање.

Председник Николић је изразио задовољство због чињенице да се инвестиција у Нафтну индустрију Србије показала као веома успешна, па је од једног предузећа које је било у губитцима, то данас постао привредни гигант који значајно доприноси буџету Републике Србије. 

Дјуков је захвалио председнику Николићу на подршци и помоћи коју је све време пружао Нафтној индустрији Србије. 

Он је рекао да ће та компанија наставити да улаже средства у истраживање и експлоатацију, као и у развој малопродајне мреже.

Осим тога, Нафтна индустрија Србије наставиће да сарађује са Републиком Србијом и у сфери спорта и културе, као што је то чинила и до сада, саопштила је Прес служба председника.

Наставак стратешке сарадње са компанијом "Гаспром њефт"

Током посете Београду Александар Дјуков разговарао је са премијером Србије Александром Вучићем о наставку стратешке сарадње Републике Србије и компаније "Гаспромњефт" на пољу енергетике.

Премијер Вучић је исказао захвалност на позитивним оценама, и истакао спремност наше земље да се заједнички ради на развоју компаније НИС, а тиме и на развоју нафтне и гасне индустрије и енергетског сектора Србије.

Генерални директор "Гаспромњефта" Александар Дјуков похвалио је добар пословни амбијент у Републици Србији, њене позитивне економске реформе и стабилно окружење за пословање.

На састанку је, између осталог, разматрана подршка даљем развоју петрохемијског комплекса Републике Србије са акцентом на предузећа МСК из Кикинде и Петрохемија у Панчеву, као и помоћи коју компанија "Гаспромњефт" може да пружи у снабдевању сировинама. Било је речи и о пројектима обновљивих извора енергије, као и о развоју малопродајне мреже компаније НИС у Србији, пише на сајту Владе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи