"Хестил Србија": Опредељени смо на продају робе произведене у Србији

Директор компаније "Хестил Србија" Сихаи Сонг каже, поводом антидампинг истраге Европске комисије за период од 1. јула 2015. до 30. јуна 2016, а против увоза топло ваљаних производа пореклом из неколико земаља, укључујући производе српског произвођача компаније "Железара Смедерево", да је Хестил власник главних средстава "Железаре Смедерево" од 1. јула 2016. године, а да се наведена средства користе у производном процесу компаније "Хестил Србија" која је члан ХБИС породице, а која је фокусирана на продају својих српских производа и на постизање својих пословних планова заснованих на таквој производњи.

Сихаи Сонг каже да производна средства имају годишњи капацитет од 2,2 милиона тона челика.

"Током протеклих година, роба произведена од стране компаније 'Железара Смедерево' представљала је око један одсто ЕУ тражње. Компанија 'Хестил Србија' остаје посвећена сервисирању купаца у ЕУ, али смо уочили потенцијал тржишта прерађивачке индустрије у Србији и у региону као своју главну развојну шансу. Географска локација наших постројења нам даје значајну предност у испуњењу наведених циљева", наводи Сихаи.

Каже да Кина и Србија имају традиционално добре и пријатељске односе.

"Ми очекујемо да ће интензивирање економске сарадње између два народа само додатно допринети нашим развојним плановима. Пре свега, имамо велику подршку од Гувернера Провинције Хбеи, који је одлучан да доведе још кинеских инвеститора и компанија у Србију који ће, заједно са постојећом потражњом прерађивачке индустрије, даље допринети стварању предуслова за увећање продаје наших производа у Србији", истиче директор 'Хестил Србија'.

Додаје да је руководство свесно да је у циљу остваривања пуне конкурентности компаније "Хестил Србија", непходно фокусирати се на производњу високо квалитетних производа са додатом вредношћу, као што су бели лим и хладно ваљани производи које захтевају постојећи и будући купци.

"Доласком компаније Хестил и нашим деценијским искуством, наша пажња је усмерена на увођење нових технологија у ову привредну грану, која ће заједно са професионалним и образованим кадром, верујемо успети у задовољавању потреба прерађивачке индустрије у Србији. За нас је од велике важности да напоменемо да ћемо током управљања производним средствима бити фокусирани на високо квалитетне производе додате вредности, а не само на топловаљани челик", наводи Сихаи.

Каже да "Хестил Србија" планира да ове године инвестира 120 милиона долара у своја постројења, фокусирајући се на унапређење и модернизацију функционалности опреме, као и мере оптимизације производних трошкова.

"Разматрали смо линију за топло поцинковање, али на крају она није укључена у план инвестиција за 2017. О томе се још увек дискутује, и не постоји план за краткорочно инвестирање. Кључне ставке овог плана капиталних инвестиција су унапређење заштите животне средине и квалитета производа, при чему не постоји план даљег увећања производних капацитета", каже Сихаи.

Додаје да је Хестил опредељен на продају робе произведене у Србији, уз сво поштовање закона државе у којој послују, укључујући и законе ЕУ.

"Наставићемо да сервисирамо наше купце из ЕУ, упркос нашем малом уделу на том тржишту. Како би успешно постигли наше пословне циљеве, ми смо посвећени придржавању здравих економских принципа, и очувању нашег пословања у Србији. Хестеел Сербиа се неће бавити трговином челика из Кине или других земаља унутар територије Републике Србије, земаља ЕУ или осталих држава у окружењу", каже Сихаи Сонг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво