Скoт: Амбасада партнер Влади у спровођењу реформи

Америчка амбасада урадиће све да буде партнер Влади Србије у спровођењу реформи, радиће заједно на повећању конкурентности и убрзању европског пута Србије, изјавио је амбасадор САД Кајл Скот који је оценио и да нема разлога да Србија не постане погонска снага у југоисточном делу Европе.

Скот је, на генералној скупштини Америчке привредне коморе рекао да данас америчке компаније запошљавају више од 16.000 људи у Србији, али и да, поред тога, имају још већи утицај на пословно окружење у Србији.

"Ви преносите пословне вредности, социјалну одговорност на српске компаније, вршите утицај овде у Србији и стварате бољу будућност за генерације које долазе. Увели сте приправништво у систем образовања у Србији и на тај начин помажете стварању нових пословних вођа и поносан сам на то", рекао је Скот, обраћајући се званицама у хотелу "Краун плаза".

Према његовим речима, чланови Америчке привредне коморе отварају нова радна места и помажу људима да се повежу са заједницом, да живе достојанствено, да буду поносни јер доносе хлеб породицама сваки дан и због тога се захвалио. "Помажете не само компанијама, већ свим људима у Србији", рекао је амбасадор САД.

Истиче да наша земља има велике конкурентне предности, образовану радну снагу, преговоре са ЕУ, сарадњу са Русијом и Турском, те да нема разлога да Србија не постане погонска снага у југоисточном делу Европе.

"Америчка амбасада урадиће све у моћи да буде партнер у спровођењу реформи, радићемо заједно на повећању глобалне конкурентности, јачању еУправе, транспарентности и да се убрза Европски пут Србије", нагласио је Скот.

Додао је да су изабране три речи за 2017- активан, храбар и самопоуздан, додаје "водити, инспирисати, повезивати" и истиче да су то значајне речи за ову годину.

"Ми смо дефинитивно предводници у пословању, нудимо стручна знања, расправљамо о значајним питањима, привреди, пореској политици, о свим изазовима и проблемима", рекао је Скот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво