"Вршачки виногради", нова берба и нови почетак

После потписивања уговора и уплате лицитарног износа од 575 милиона динара, Фирма "Вршачки виногради" и званично је постала власништво Родољуба Драшковића, односно концерна "Свислајон Таково". Програм развоја вршачког виноградарства већ је почео, каже Драшковић за РТС, а за развојне програме фирме биће задужени млади и стручни људи, па су извесна нова запошљавања. Обнови и развоју вршачких винограда надају се и мали произвођачи.

Јосиф Недин, данас мали произвођач вина, 20 година провео је радећи у фирми "Вршачки виногради". Вест о приватизацији дочекао је са оптимизмом, јер је, како каже, емотивно везан за ту фирму. 

"Ја се најискреније надам да ће да се врати стари сјај вршачким виноградима, у крајњем случају ми мали произвођачи - то је само плус за нас, не може никако да буде негативно, тако да се најискреније надамо и јако, јако бих веолео да то заживи и функционише како треба", каже Недар.

Да су "Вршачки виногради" добили власника и домаћина, може се закључити и по томе што резидба на засадима ове године не касни, за разлику од прошле. Одмах, по завршеној лицитацији посао је започет, и како каже Драшковић, биће завршен најкасније до 15. марта.

"Посао иде одлично. Људи су мотивисани, добри су домаћини и колико ја верујем, толико и они верују да ћемо успети да остваримо циљ односно програм развоја вршачких винограда", истиче Родољуб Драшковић власник "Свислајон Таково".

Од укупно 1.700 хектара колико је у поседу  фирме "Вршачки виногради", у роду је 700.

Замена старих и дотрајалих чокота је непоходна. Овај посао али и улагања у процесну опрему у подрумима и механизацију, Драшковић планира да реализује у наредне три године.

Најваљује и пласман на нова тржишта.

Драшковић каже да ће сигурно обезбедити тржиште Америке, Русије вероватно и Кине, али да ће покрити и целу Европу.

Извесна су и нова запошљавања. Послу може да се нада око 500 незапослених вршчана и то већ у наредна два месеца. Предност ће имати млади и стручни људи са бироа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво