Чадеж и Спасојевић: Царинска унија велика ствар за привреду

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж подржава идеју премијера Александра Вучића о формирању царинске уније у региону и истиче да би то била велика ствар за привреднике.

Привредници, такође, поздрављају иницијативу и кажу да би формирање царинске уније поједноставило њихово пословање.

"Ово је наравно за нас и привреду велика ствар. То је нешто на чему разговарамо у протекле две године и у оквиру Коморског инвестиционог форума", рекао је Чадеж Танјугу.

Он је истакао да привредници разговарају о таквој потреби и да је јако добро када виде да политичари преузимају иницијативу, препознају шта је важно за развој и то заиста покушају да спроведу.

"То јесте њихова улога, улога председника влада, да препознају оно шта ћемо и како живети у наредних пет година, како ће нам економија и конкурентност изгледат, да ли ћемо бити спремни да у економији која се већ из месеца у месец, а не из године у годину мења, успевати да одговоримо на те изазове", нагласио је председник ПКС.

Председник компаније ИТМ Топлица Спасојевић је рекао Танугу да би волео да се упозна са детаљима Вучићеве идеје и како би та унија функционисала.

"Свакако, када би ушли у једну такву унију, свако смањење администрације и поједностављење би било на корист привредницима, као и страним инвеститорима", нагласио је Спасојевић.

Он је подсетио да Србија већ има сарадњу са земљама региона у оквиру ЦЕФТА споразума у том смислу, али да би могло да се уради нешто слично као што су урадиле ЕУ и Русија са царинском унијом.

Спасојевић је нагласио да би смо формирањем уније били много видљивији, док сада не можемо да конкуришемо да постанемо "регионални хаб".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи