ЕК: Антидампинг мере само на увоз челика из Кине и Тајвана

Антидампинг мере које је Европска комисија увела прошле недеље на одређене челичне производе односе се искључиво на увоз из Кине и Тајавана, потврђено је дописнику РТС-а из Брисела.

На питање да ли ће тиме бити погођена и смедеревска железара која је у власништву кинеског "Хестила", у Комисији кажу да се мере односе искључиво на увоз из земље порекла производа.

Европска комисија је увела антидампинг царину на увоз одређених цеви од нерђајућег челика и цеви за тупо заваривање окова, пореклом из Кине и Тајавана.

У Уредби о спровођењу Европске комисије 2017/141 од 26. јануара 2017. године наводи се да се нове царинске стопе примењују искључиво на увоз "наведених производа пореклом из одређених земаља које производе одређени правни субјекти".

"На увоз предметног производа који производи било које друштво које није изричито наведено у извршном делу ове Уредбе, укључујући субјекте који су повезани с изричито наведеним субјектима, требало би примењивати стопу надокнаде која се примењује на 'сва остала друштва'. Тај увоз не би требало да подлеже никаквом другом антидампинг намету", наводи се у званичном документу Европске комисије којим се регулишу нове царинске стопе за увоз одређених челичних производа из Кине и Тајвана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво