Мали: Признање за "Ер Србију" доказ да смо урадили праву ствар

Проглашење "Ер Србије" за лидера на тржишту авио-компанија за 2017. годину велико је признање и доказ да је све што је урађено у претходне три године било добро, изјавио је председник Надзорног одбора компаније Синиша Мали.

Air Transport World (АТW), водећи глобални медиј који прати збивања у авио-компанијама широм света и комерцијалном авио-транспорту, прогласио је пре неколико дана српску компанију за лидера на тржишту авио-компанија за ову годину.

"Ер Србија" је прва авио-компанија из региона која је добила овакву награду на глобалном нивоу, а челницима компаније награда би требало да буде уручена у Њујорку крајем фебруара.

"Награда је кулминација свега што смо урадили да од 'ЈАТ ервејза', који је био на ивици банкротства пре само три године, направимо 'Ер Србију' која је сада лидер у овом делу Европе, која се најбрже развија и доминантна је на Балкану", рекао је Мали за Танјуг.

Према његовим речима, признање је показатељ да је држава са "Ер Србијом" урадила праву ствар и да се партнерство са "Етихадом" показало као добар избор.

Мали је истакао да је компанија профитабилна већ трећу годину за редом, јер је усвојен и реализован добар бизнис план.

"Ово је једно велико хвала свим запосленима у 'Ер Србији', а такође и премијеру и Влади Србије која је 2013. године донела одлуку да уђе у стратешко партнерство", рекао је Мали и истакао да је национална авио-компанија покретач наше привреде и економије.

"Пресерећан сам када видим да се вреднују резултати нашег рада. Из дана у дан се трудимо да и пројекат 'Београд на води' и Ер Србија' и укупан развој Србије успеју за радост суграђана и будућност наше деце. Радујем се признањима за наш труд, јер то показује да смо на правом путу", закључио је Мали.

Како је наведено у саопштењу "Ер Србије", уреднички тим АТW-а одабрао је српску авио-компанију због њеног изванредног напретка током последње три године, који је кулминирао у јуну 2016, покретањем директних летова за Њујорк, чиме је "Ер Србија" постала једина авио-компанија у југоисточној Европи која нуди трансатлантске летове за САД.

Награде АТW за авио-компаније успостављене су 1974. године као ознака изврсности у индустрији авио-превоза, и уважене су широм сектора због свог интегритета и независности, привлачећи стотине номинација за авио-превознике сваке године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво