Хоган одлази са функције генералног директора "Етихада"

Генерални директор "Етихад Ервејза" Џејмс Хоган, који је на челу те брзорастуће авио-компаније из Персијског залива више од 10 година, одлази са функције у другој половини 2017. године, саопштено је из те компаније.

Државна ваздухопловна компанија Уједињених Арапских Емирата навела је да је ова одлука део "процеса транзиције", коју су прошле године покренули управа компаније и сам Хоган, преноси агенција Франс прес.

Аустралијанац Хоган је постао шеф "Етихада" 2006. године.

"Врло сам поносан на оно што смо заједно изградили у 'Етихаду', као и на значајан допринос који је група дала Уједињеним Арапским Емиратима и развоју Абу Дабија", навео је Хоган у саопштењу "Етихада".

Авио-превозник, основан 2003. године, сада има флоту од 120 авиона уз још 178 наручених, и лети на 112 дестинација.

"Етихад" се врло брзо ширио купујући мањинске уделе у ваздухопловним компанијама ширoм света, повећавајући свој удео на глобалном тржишту авио-саобраћаја, упоредо са већим ривалима из Персијског залива, како што су "Емирејтс" и "Катар Ервејз".

"Етихад" поседује по 49 одсто власничког удела у "Ер Србији" и "Алиталији", 29 посто у "Ер Берлину", 40 процената у "Ер Сејшелима", 19,9 одсто у "Вирџин Аустралији" и три одсто у ирском авио-превознику "Ер Лингусу".

Такође држи 24-процентни удео у индијском "Џет Ервејзу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво