"Икеа" расписала конкурс за нове раднике

Робна кућа "Икеа" код Бубањ Потока стављена је под кров и почело је затварање бочних страна. Док се гради, запошљавају се радници. Данас је расписан конкурс за 250 нових људи. Само у прва три сата од како је објављен оглас, стигло је 260 пријава.

Ако сте ових дана пролазили ауто-путем Београд–Ниш, могли сте да видите да је робна кућа "Икеа" стављена под кров и да је почело затварање бочних страна, тако да се већ препознају карактеристични плави зидови.

Док се гради, спроводи се конкурс за нове раднике. Данас је расписан конкурс за 250 нових људи, пошто је у првом кругу већ примљено 50 радника.

"Од данас до 29. јануара ћемо објавити радна места у одељењима продаје, логистике, техничког одржавања објекта, поправке и процене намештаја, а од 27. фебруара до 7. марта објављујемо конкурсе за одељења за рад на касама, у контакт центру, на одељењу за односе са купцима и доставу производа", рекла је Маја Вујашковић Ђуреиновић, "Икеин" менаџер за комуникације.

Мултинационална компанија "Икеа" запошљава 173 хиљаде људи у 43 земље, па ће исту процедуру коју пролазе они у свету проћи и наши радници. Прво биографија, разговори са сваким кандидатом, а затим процена пословних вештина и личних вредности кандидата.

"Тражимо људе који воле да раде у тиму, са сталном жељом за напредовањем јер увек може боље, вођство личним примером, јер верујемо да се људи једни на друге угледају. Важна нам је и брига о трошковима – јер смо компанија у чијој бити је пословна идеја настојања да наши производи буду приступачних цена и морамо да имамо ниске трошкове пословања", рекла је Маја Вујашковић Ђуреиновић.

Рекла је да као компанија цене искуство и образовање и да ће водити рачуна о афинитетима кандидата.

"Врло често нам се деси да се људи пријаве за једну позицију зато што за њу имају пословно искуство, али кроз разговор са њима сазнамо да би они волели нешто друго да раде. Ту смо врло флексибилни, желимо да им дамо шансу да се опробају у томе, јер мислимо да сваки посао може да се научи, а да се најбоље ради онај посао који се воли", рекла је менаџерка.

Сви кандидати ће морати да прођу кроз четири селекциона круга, а на сличним пословима, када су отваране сличне робне куће у региону, пријављивало се и по 20.000 кандидата.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи