Објављен позив за продају ПКБ Корпорације

Министарство привреде објавило је јавни позив инвеститорима за приватизацију ПКБ-а и зависних друштава, у које спадају Пољопривредна авијација, ЕКО-ЛАБ, "ПКБ Агроекономик" и Ветеринарска станица.

Јавни позив траје до 17. фебруара, а писмо о заинтересованости треба да садржи основне податке о инвеститору, исказан интерес за учешће у поступку, предлог модела приватизације, инвестициони програм, оквирни план пословања, број запослених...

Писма се достављају поштом, непосредном предајом на писарницу Министарства, Београд, Кнеза Милоша 20, или путем електронске поште.

Иначе, Скупштина Београда одлучила је у септембру 2016. године да се држави пренесу акције ПКБ-а које су у власништву града, а Агенција за приватизацију објавила је децембра 2015. јавни позив за продају имовине ПКБ, али на отварању понуда у марту 2016. није било заинтересованих. Након тога продаја је обустављена и наложена је нова процена вредности капитала.

Према ранијим подацима Корпорација ПКБ власник је 1.400 хектара грађевинског и 5.200 хектара пољопривредног земљишта. У ПКБ-у и зависним предузећима има око 2.000 запослених.

ПКБ је 2015. продао компанијама МПЦ и "Лидл" укупно пет хектара пољопривредног земљишта у грађевинској зони, код насеља Греда и Борча, за 700.000 евра по хектару.

За ПКБ су заинтересоване кинеске компаније и компанија Ал Дахра из УАЕ, са чијим је представницима премијер Србије Александар Вучић разговарао јуче у Давосу о моделу приватизације те корпорације.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво