Минимална цена рада 130 динара по сату

Минимална зарада за 174 сата на месечном нивоу износи 22.620 динара у периоду јануар-децембар 2017. То је повећање од 7,44 одсто у односу на досадашњу минималну цену рада, која је у претходне две године била 121 динар.

Процене су да минималну зараду у Србији прима између 300 и 350 хиљада радника.

Одлука о повећању минималца са 121 на 130 динара по радном сату донета је у септембру прошле године након вишенедељних преговора синдиката који су тражили повећање на 143 динара по сату и послодаваца који су били спремни на повећање од 125 до 127 динара.

Социјално економски савет (СЕС) је прихватио средње решење и владин предлог од 130 динара.

Минимална зарада директно зависи од броја радних сати у месецу, па је тако прошле године највиши минималац исплаћен у марту и августу, јер је у тим месецима било највише радних сати - 184, а зарада је била 22.264 динара. Најтање коверте биле су у јануару, фебруару, априлу, јулу и октобру, када се радило 168 сати, те је зарада била 20.328 динара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи