"Ер Србија" носилац раста авио-саобраћаја

На аеродрому "Никола Тесла" у Београду оборен је рекорд од 4.776.164 путника у овој години, а награду је добила млада Наталија Кузовић која је пошла на лет "Ер Србије" Београд – Амстердам. Ово је још једна потврда све бољег пословања наше ваздушне луке која ће и ове године имати више путника него аеродроми у Загребу и Љубљани заједно. Овом успеху, кажу у аеродрому, највише је допринела "Ер Србија", која са више од 30 линија свакодневно повезује Београд, Европу, Азију и од ове године Америку.

Ова година биће запамћена по брзом ширењу авио-саобрaћаја на нашим просторима. "Ер Србија" је носилац раста са повећањем продаје карата и за 50 одсто. Број путника на аеродрому "Никола Тесла" расте из године у годину и већ половином децембра остварен је апсолутнo рекордан број путника за једну годину.

"Оборен је рекорд од прошле године, самим тим смо повећали број од прошле године од 4.776.164 путника, који је био рекордан. Од данас бројимо повећање у односу на претходну годину и то је апсолутни рекорд који је аеродром 'Никола Тесла' до сада имао", истиче Миодраг Мирковић, директор маркетинга аеродрома "Никола Тесла". 

Агенти за продају карата кажу да тржиште умерено расте од два до пет одсто годишње. Срби се не плаше тероризма, купују карте и за Истанбул и Хургаду, али и за престонице у Европи које су евентуалне мете терористичких напада. Карте су појефтиниле за многе далеке дестинације попут Малдива, Новог Зеланда и Америке. Конкуренција је јака и многи имају промене цена на дневном, чак и на сатном нивоу, јер нико не жели да му авиони иду полупразни.

"Ситуација је таква да два одсто расте тржиште, пет одсто расте отприлике наша продаја, а удео 'Ер Србије' у продаји авионских карата премашује 50 одсто", наводи Игор Врањешевић из "Џамбо травела".

Путницима се саветује да буду непрекидно на интернету како би што повољније купили карте. Треба обратити пажњу колико кошта карта када се носи само ручни пртљаг, а колико комплетна услуга. Велике компаније унеле су новину и на краћим летовима до два сата дратично су смањиле цене, али и услугу у авиону и тако се приближиле у просеку картама код нискобуџетних компанија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи