Нова продаја пиротске фабрике "АХА Мура Први мај"

Стечајни управник компаније ''АХА Муре Први мај'' у Пироту Мирољуб Димитријевић донео је одлуку о продаји компаније методом јавног надметања, а оглас о продаји биће објављен 16. децембра у дневним листовима ''Политика'' и ''Новости'', док ће јавно надметање биће одржано 20. јануара идуће године.

Почетна цена остаје иста и износи 283,95 милиона динара. Депозит који потенцијални купци морају да уплате је 126,2 милиона динара.

Стечајни управник обавестио је све потенцијалне купце који су раније показали интересовање за куповину фабрике, а доставио је обавештење о продаји и амбасадама Русије, Италије, Турске, Португалије, Бугарске и Словеније, наводи се у саопштењу стечајног управника.

Компанија "Ferrari investment East Europe" д. о. о. из Бачке Паланке 19. септембра купила је "АХА Муру Први мај" у стечају по почетној цени од 283,95 милиона динара, али ни после два продужавања рока за уплату депозита од 126,2 милиона динара ова фирма то није учинила, па је Димитријевић огласио нову продају.

Ова фирма је тада била једина која се пријавила на расписани оглас и доставила банкарску гаранцију за плаћање депозита.

Док се очекује нова продаја некада познате конфекције са простора бивше СФРЈ, трећој групи од 222 бивша радника компаније "АХА Мура Први мај" биће уручена решења о исплати девет минималних зарада из Фонда солидарности у недељу, 11. децембра.

Фабрика је запошљавала 1.300 радника, а стечај је уведен 25. јуна прошле године.

Решења ће радницима уручити представници Фонда солидарности у просторијама фабрике.

Према речима председника Већа Савеза самосталних синдиката Пирота Родољуба Ћирића, додели решења ће присуствовати и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Постоји могућност да до краја године и преосталој групи од 754 бивша радника 'АХА Муре Први мај' буду уручена решења о исплати ових потраживања", рекао је недавно Ћирић.

Група од 117 бивших радника ове фабрике је 3. новембра добила решења о исплати девет заосталих зарада из Фонда солидарности Србије а пре тога је у у окторбу исплаћена прва група од 184 радника.

"Ових девет минималних зарада бивши радници ове фабрике добиће за период од 25. јуна 2014. до 25. јуна прошле године. У просеку ће свако од радника добити око 300.000 динара јер ће њима за тај исти период бити повезан и радни стаж", рекао је Ћирић агенцији Бета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи