Вучић: Што више инвеститора, то више посла

Србија жели да се развија и напредује у свим индустријским областима, јер ће нас само индустријализација спасити, поручио је премијер Србије Александар Вучић приликом обиласка фабрике "Делфи Пакард" у Новом Саду.

Вучић је рекао да не зна тачан податак с колико је новца субвенционисана компанија "Делфи", али да је то сигурно много, јер је жеља Владе била да то предузеће дође у Нови Сад како би се смањио број незапослених.

"Овде 35 година људи нису добили ниједну велику фирму и компанију и срећан сам што смо то урадили", рекао је Вучић.

Истакао је да је субвенционисање део стратегије привлачења инвеститора, који траже јефтину радну снагу.

Подсетио је да је Влада повећала минималну зараду за 7,6 одсто, и да ће од 1. јануара она износити око 23.000 динара и приметио:

"Да ли је то довољно? Није. Али, јесмо ли ми зарадили више и омогућили то себи? Нисмо и зато је важно да имамо што више инвеститора", рекао је Вучић.

Премијер је додао да је циљ да се спусти незапосленост, и да се истовремено развија високотехнолошки сектор, како би се једног дана српска индустрија пребацила са индустрије у којој је потребна велика количина људског рада, на производњу у којој су важнија финансијска средства и инвестиције.

"То је једини могући план када имате огроман број незапослених. Наследили смо 26 одсто незапослених, а данас имамо 15, што и даље није добро, јер све изнад десет одсто није добро", рекао је Вучић.

Радницима је захвалио на раду, труду и дисциплини, подсетивши да је пре неколико месеци на тој локацији био "мрак и ђубриште".

Премијер је и констатовао да су му сви говорили како неће бити ништа од те фабрике, али да им је он поручивао да сачекају неколико месеци и да је сада поносан што она изгледа модерно и добро.

Вучић је захвалио радницима и на томе што својим радом не помажу само себи и својим породицама, већ и зато што се од пореза на њихове зараде пуни и републички буџет.

"Од тога што добијамо од вас исплаћујемо пензије, правимо путеве и неке нове фабрике", рекао је Вучић.

Премијер очекује да Делфи отвори фабрику у Параћину 

Додао је и да од компаније "Делфи" очекује у Новом Саду да запосли још 500 радника, као и да у Параћину отвори нову фабрику која ће у том граду запослити око 1.500 радника.

Без обзира не то да ли је отворена фабрика од 70 запослених или 1.500 запослених, то је толико породица и људи који ће моћи да живе и раде и уживају у свом раду.

"Ми ћемо да гурамо Србију напред, а сви они што би да гађају камењем, нека то чине. Точак који иде ка врху брда, нити могу да погоде, нити могу да га дохвате", закључио је Вучић.

Фабрика "Делфи Пакард" у Новом Саду, која производи електричну и електронску опрему за путничка и комерцијална возила, тренутно запошљава 1.500 радника.
Седиште компаније "Делфи Аутомотив ПЛЦ" је у Гилингему у Великој Британији, а има производне погоне у 44 земље света.

Како су поручили из те компаније "Делфи" је и даље у потрази за заинтересованим кандидатима са подручја Новог Сада и околине како би проширила капацитет.

Делфи се налази у хали бившег новосадског "Необуса".

Вучића је, у пратњи директора Делфија за Европу, Средњи исток и Африку Винсента Пагарда, министра привреде Горана Кнежевића, председника Владе Војводине Игора Мировића и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, на улазу у комплекс дочекао велики број грађана.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара