"Енергопројект" отвара врата и другим српским компанијама у Казахстану

Са државном делегацијом су у Казахстану били и представници 55 српских предузећа. Међу њима и директор "Енергопројекта", предузећа које већ 15 година успешно послује у Казахстану, градећи хотеле, болнице, банке и ауто-путеве. Има посла и за друге српске фирме, али морају да се припреме, рекао је за РТС генерални директор "Енергопројекта" Владимир Миловановић.

"Енергопројект" у Казахстану гради већ 15 година. Отприлике у то време је председник Казахстана одлучио да пресели у престоницу Астану, и тада је овај град постао велико градилиште. "Енергопројект" је тамо градио болнице, хотеле, метро станице. Последње је велики хотел у Астани.

"Ми контиунирано радимо на тржишту Казахстана, а током посете овој земљи и премијер је обишао последњи објекат које смо градили. То је зграда "Форте банке". Квалитет који ми производимо јесте оно што нас је одржало све ове године и по чему је "Енергопројект" препознатљив", рекао је гостујући у Дневнику РТС-а, генерални директор "Енергопројекта" Владимир Миловановић.

Ова грађевинска фирма отвара врата и другим српским компанијама у Казахстану, што је и премијер више пута поновио током посете тој земљи.

"Развој односа између Србије и Казахстана олакшава и нама и онима који ће тек доћи приступ том тржишту. Српске фирме имају добар рејтинг у свету. Мислим да грађевински ресурс треба да се унапреди пре свега у Србији. Грађевинска предузећа треба да се ставе на чвршће ноге како би стекле извозни капацитет. И ми ангажујемо као подизвођаче друге српске фирме, а такође ту је и материјал који извозимо", каже Миловановић.

"Енергопројект" годишње направи обрт од 300 милиона евра, од чега се кроз порезе и доприносе држави уплати 25 милиона евра, а ту су и приходи од извезеног материјала.

Грађевинари се често жале да су услови на неким тендерима у Србији такви да је онемогућено учешће домаћих компанија.

"То је слика од пре пет-шест година, услови су сада бољи и надам се да ће администрација која се бави оперативним пословима радити на стварању бољих услова за домаћа предузећа", рекао је за РТС генерални директор "Енергопројекта".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво