Споразумни раскид са Алпином

Министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић рекао је да је свим потписницима уговора о изградњи аутопута Хоргош-Пожега у интересу да из њега што пре изађу. Дулић најавио смањење надокнада за чланство у управним одборима јавних предузећа.

"Добра је одлука да се покуша споразумно раскидање уговора. Србија има такав интерес јер не може више да губи време и да дозвољава скандализовање тог питања", казао је Дулић на конференцији за новинаре поводом 100 дана рада Владе.

Влада Србије у уторак ће наставити разговоре са представницима "Алпине-Пор" о споразумном раскиду уговора о концесији, а очекује се да ће кроз неколико седмица бити познат исход разговора, најавио је Дулић, оценивши да је то у интересу обе стране.

Навео је да Србија има могућност да сачека крај године и повуче своје гаранције и оде на арбитажу или да врати концесионару његову гаранцију и покуша од концесионара да откупи документацију која ће јој свакако бити потребна.

"Између осталог, ради се о откупу пројекта који се иначе израђује шест месеци, као и друге документације која ће нам бити потребна за изградњу путева", истакао је министар.

Додао је да ће коначну одлуку о томе донети Влада.

"Овде се ради о томе да неко покушава да анализира ову ствар, а да не зна све аспекте", рекао је Дулић.

Министар је почетком ове седмице рекао да је Србија негативно одговорила на досадашње понуде представника концесионара,  фирме Алпине-Пор о уговарању изградње аутопута без тендера.

Тада изразио наду да ће ти преговори бити ускоро завршени.

Концесиони уговор потписан је крајем марта прошле године, а концесионар има могућност да до краја ове године испуни обавезе везане за почетак радова и примену уговора.

Дулић најавио смањење надокнада за чланство у УО

Министар за заштиту животне средине Оливер Дулић најавио је да ће Влада, највероватније у четвртак, разматрати смањење надокнада за чланство у управним и надзорним одборима јавних предузећа.

Рекао је да ће те надокнаде убудуће бити сведене " на ниво месечних зарада".

"Лично мислим да је то врло добро. Када тражимо од свих да штеде због ове заиста драматичне финансијске кризе која ће, како се предвиђа, захватити и нашу земљу, сматрам да је то потребно", казао је Дулић.

Министар је оценио да би било добро да се одлука о смањењу надокнада за чланство у управним и надзорним одборима јавних предузећа донесе истовремено са одлуком о избору чланова тих тела.

Према подацима Административног одбора Скупштине Србије, у прошлој години је за свега неколико састанака током једног месеца председник УО Агенције за контролу летења, на пример, добијао 466.936 динара, његов заменик је примио 428.000 динара, а чланови по 166.000 динара.

Просечна зарада у Србији, према званичним подацима, у септембру 2008. године је износила 32.969 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи