Михајловић за РТС: Пласман на "Дуинг" листи велики успех за Србију

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже за РТС да је напредак Србије на "Дуинг бизнис" листи потврда реформи које спроводи Влада.

Зорана Михајловић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да је напредак од 90 и неког места, на ком је Србија била пре две године, до 47. места резултат рада свих ресора.

"Србија је могла да донесе много закона, али резултат на листи је мишљење привредника и инвеститора, а не Владе Србије. У главном граду се грађевинске дозволе издају у просеку за седам дана, иако је законом дозвољено да буде 28 дана", нагласила је Михајловићева.

Министарка је истакла да је само у претходном месецу издато преко 7.000 грађевинских дозвола и додала да је у претходним месецима, рачунајући од маја, издато више дозвола него од 2007. године.

"Електронске грађевинске дозволе доносе резултат. Електронско плаћање пореза, такође", указала је Михајловићева и додала да "овим нисмо задовољни и желимо да будемо у првих 30 земаља на листи".

Подсетила је да је премијер Александар Вучић пре две године формирао радну групу чији је циљ био да "Србија више не буде у запећку када је реч о пословном амбијенту". 

Напоменула је да ће се убудуће радити на заштити мањинских акционара, реформи пореског система, и све оно што је потребно у самој области финансија како би се скратиле процедуре.

"Наш највећи проблем је издавање прикључка на електричну енергију, на шта се сада чека преко 100 дана", указала је Михајловићева.

Министарка је нагласила да цела Србија мора да има урбанистичке и просторне планове, што је, како каже, основ да се уопште крене у инвестирање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво