Михајловић: Ранг на Дуинг бизнис листи бољи од планираног

Министарка саобраћаја, грађевине и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је ранг Србије на Дуинг бизнис листи бољи од планираног, а да је брже издавање грађевинских дозвола један од главних разлога за тај напредак.

Зорана Михајловић је новинарима у парламенту рекла да је ситуација много боља и унутар ранга, додајући да ће Светска банка нове резултате објавити током поподнева.

"Још увек немам права да говорим о рангу, али оно што могу да кажем то је да је ранг много бољи од онога што смо планирали", рекла је Михајловићева.

Према њеним речима, планирано је померање четири до пет места на листи, али ситуација је боља.

"А да не говоримо унутар тог ранга, померање које се односи на издавање грађевинских дозвола, електронско плаћање пореза. Мислим да ћемо бити задовољни, што не значи да стајемо", истакла је Михајловићева.

Одговарајући на питање да ли је забринута због изнетих информација које се тичу шпијунирања, министарка је изјавила да верује у институције.

"Мислим да смо синоћ чули све информације које су за сада доступне јавности. Пре свега, ја верујем у институције и дајем пуну подршку премијеру и свим безбедносним органима и институцијама које се тиме баве", рекла је Михајловићева.

Она је подсетила да је познато да се Влада бори против криминала и корупције и верује да је то један од услова да се касније може говорити и о стандарду коме се тежи, као и о независној и стабилној држави.

Михајловићева је на крају још једном поручила да верује у институције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво