Помоћ европској аутоиндустрији

Кристиан Штрајф, председник Асоцијације европских произвођача аутомобила, упозорава на пад продаја нових возила за осам одсто у септембру, што је највише од 1998. године. Европска инвестциона банака и Европска комисија обећали кредите од 40 милијарди евра.

Удружење европских произвођача аутомобила образложило је захтев за државну помоћ потребом да се та "индустрија одржи у животу".

Поред Европске инвестиционе банке помоћ је обећала и Европска комисија, која ће дозволити државне донације намењене одређеним областима у складу са политиком Уније, као што су на пример "зелени аутомобили".

Кристиан Штрајф, шеф АЦЕА (Асоцијација европских произвођача аутомобила) и истовремено шеф француског  концерна ПСА (Пежо-Ситроен), указао је на цифре које показују пад продаје нових возила за осам одсто у септембру, што је највише од 1998. године.

Штрајф је овакав пад окарактерисао као "драматичну ситуацију" јер да је током ове године продато четири одсто мање нових аутомобила него у истом периоду прошле године.

"Клијенти нас напуштају, банке нас не прате, а могућности улагања су свакога дана све мање. Потребан нам је нови регулациони оквир", рекао је Штрајф новинарима у Бриселу.

Аутоиндустрија је један од најдетаљније уређених сектора у ЕУ, на који се односи више од 80 различитих европских уредби и препоруке и других међународних прописа.

Произвођачи су позвали на смањење административних оптерећења, поједностављење нових прописа и избегавање непотребних трошкова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи