Чадеж: Можемо очекивати нове словеначке инвестиције

Трговинска размена између Словеније и Србије је, у односу на 2015, порасла за десет одсто, али Србија и даље више купује него што извози. Председник ПКС-а Марко Чадеж каже за РТС да можемо очекивати нове словеначке инвестиције, као и нове инвестиције српских привредника у Словенији.

Словеначки и српски привредници састаће се данас на пословном форуму у Београду. Разговараће се о дигитализацији, агробизнису, туризму и заштити животне средине.

Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, организатора пословног форума, каже да привредници разговарају о новим пословима, али и проширењу постојећих.

"Када смо се прошле године састали у Љубљани, не само што је интересовање било велико већ и резултати добри: повећан је обим трговинске размене и покренути су инвестициони пројекти", рекао је Чадеж гостујући у Дневнику РТС-а.

Када је у питању бањски туризам, који је у Словенији веома развијен, Чадеж очекује савете, али и улагања са словеначке стране.

Трговинска размена је, у односу на 2015, порасла за десет одсто, али Србија и даље више купује него што извози.

Све више наших привредника се одлучује да инвестира у Словенији, истиче Чадеж, наводећи примере "Комтрејда", "Делта холдинга" и других, али и указује да се наши привредници, као и словеначки у Србији, суочавају са разним препрекама.

"Разговараћемо о проблемима са којима се суочавају наши привредници, али, да будемо искрени, препреке постоје и за словеначке компаније које овде послују. Разговараћемо на пословном форуму о томе", рекао је Чадеж.

Председник ПКС-а истиче да су словеначки инвеститори заинтересовани за бање, агробизнис, тако да можемо очекивати нове словеначке инвестиције, као и нове инвестиције српских привредника у Словенији.

број коментара 0 Пошаљи коментар