Намибија заинтересована за ангажовање српских фирми

На састанку министарке грађевинарства и инфраструктуре Зоране Михајловић и потпредседнице Владе Намибије Нетумбом Нанди-Ндаитвом речено је да је Намибија заинтересована за ангажовање српских фирми на инфраструктурним пројектима.

Михајловићева је понудила Нанди-Ндаитви да српски инжењери помогну колегама из Намибије кроз заједнички рад на пројектима и кроз размену искуства, наводи се у саопштењу.

Такође, Михајловићева је понудила могућност да студенти из те земље обављају стручну праксу у грађевинским и железничким предузећима у Србији, како би стекли практична знања из тих области.

Нанди-Ндаитва је навела да би Намибија од Србије могла да учи у областима грађевинарства и инфраструктуре, јер та земља нема довољно стручњака у тим областима, а има велику потребу да се инфраструктурно повезује са својим суседима.

Као једно од решења види ангажовање српских фирми на пројектима који се односе на железничку инфраструктуру, путеве, као и проширење капацитета аеродрома у Намибији.

Поручила је и да се делегација Намибије у Србији осећа као међу пријатељима, а желели би, како је рекла, да сарадњу подигну на виши ниво.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво