Подршка развоју новопазарске привреде

Америчка агенције за међународни развој УСАИД и новопазарскa градскa упрaвa потписали су споразум о сарадњи. Потписивању је присуствовао и амбасадор САД Камерон Мантер.

УСАИД-ов "Програм за економски развој општина" подразумева оснивање канцеларије за локални економски развој која ће припремити план стратешког развоја, подстицати развој приватног сектора, охрабривати приватно-јавна партнерстава и омогућавати општинским службеницима да се, кроз студијска путовања, упознају са најбољим примерима управљања економским развојем.

Амбасадор Мантер је подсетио да је посредством Америчке агенције за међународни развој у Новом Пазару већ реализовано преко 140 пројеката, укупне вредности шест милиона долара.

"Најважније је што ће се кроз нову подршку оснажити привреда у граду снажног предузетничког духа и отворити нова радна места", оценио је амбасадор.

Градоначелник Новог Пазара Мирсад Ђерлек, који је са директором Програма за подстицај економског развоја општина Питером Епштајном потписао споразум, рекао је да ће град уз помоћ Мега пројекта успети да привуче инвеститоре и да се активно укључи у приватизацију друштвених предузећа и обезбеди услове за оснивање индустријске зоне.

Градоначелник сматра да ће, захваљујући економском развоју, овај крај остварити и политичку стабилност.

У протекла два месеца десет општина у Србији почело је сарадњу са Програмом за економски развој општина. Оне ће добити помоћ у области планирања економског развоја и промоције привредних ресурса.

Од 2006. године Мега програм је обухватио 32 општине у Србији, у које је уложено 400 милиона евра и где је основано преко 100 нових предузећа, у којима се запослило више од 6.000 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво