Председник Конфиндустије похвалио реформе Владе Србије

Ерик Косута, председник најважнијег италијанског удружења производних и услужних компанија Конфиндустрије, похвалио је реформе које је предузео Александар Вучић и његов тим у Влади Србије, а посебно премијерово залагање за постизање мира и стабилности у региону кроз конкретне инфраструктурне пројекте од стратешког значаја.

Косута је у обраћању учесницима Генералне скупштине Конфиндустрије Србија, којем су присуствовали и многобројни гости из земље и иностранства, рекао да као привредници посебно цене то што је српски премијер снажно подржао пројекат изградње ауто-пута који је и сам дефинисао као "ауто-пут мира".

"Као привредници изузетно ценимо напоре премијера Вучића и његовог тима у Влади Србије у циљу постизања мира и стабилност региона предузимајући врло конкретне кораке у виду великих инфраструктурних пројеката од стратешког значаја. Премијер Србије снажно је подржао пројекат изградње ауто-пута који је сам дефинисао као 'ауто-пут мира', а који ће преко Приштине повезивати Ниш и Драч у Албанији. Реч је, дакле, о пројекту који је чврсто подржала и ЕУ и о којем је било речи у оквиру Берлинског процеса", нагласио је Косута.

Како је саопштено из Конфиндустрије Србија, Косута је указао да без политичке стабилности нема ни правог економског раста, а управо је то став који је, како је рекао, више пута и сам премијер Вучић нагласио.

"И као што је недавно изјавио у седишту УН Србија је стуб стабилности Западног Балкана и упозорио је да су неопходни већи напори и политичка воља свих регионалних актера", рекао је Косута на скупу који је одржан у Београду.

Посебно је истакао да је Конфиндустрија Србија подржала снажну осуду српски власти "призивања духова прошлости" у било ком облику који, како је рекао, више никада не би смели да се материјализују.

"Овде пре свега мислим на сваки облик национализма и екстремизма управо зато што желимо и морамо пословати у земљама које су преузеле дух оне Европе која је настала из пепела ужаса Другог светског рата“, навео је Косута.

Говорећи о плановима и смерницама за будућност Конфиндустрије, Косута се осврнуо на ИТ сектор као и на ресурсе која Србија нуди, а то су пре свега талентовани и млади људи који чине корак више ка повезивању садашњости са будућношћу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво