"За кашњење на деоници ауто-пута Љиг–Прељина криве домаће компаније"

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже за РТС да не жели више ни дан кашњења за завршетак радова на деоници ауто-пута Љиг–Прељина. Очекује, каже, да се у новембру споје обале Дрине, али да са БиХ мора да се ради на изградњи граничних прелаза.

Коментаришући јучерашњу оцену Светске банке, Зорана Михајловић је рекла, гостујући у Дневнику РТС-а, да све пројекције Светске банке и међународних финансијских институција иду само навише, а никако наниже.

"То показује да Србија спроводи реформе, да се њој верује и да је једина земља у Европи која бележи раст БДП-а. Расте запосленост, а пада незапосленост", истиче Михајловићева.

Каже да је поносна због тога и да верује да се може урадити много да се у Србији живи боље. Говрећи о радовима на изградњи моста Љубовија–Братунац, каже да су они деблокирани и да се изводе.

"Очекујемо у новембру да се споје обале Дрине, али мора са БиХ да се ради на изградњи граничних прелаза. Није ми јасно зашто се од априла чека на одговор друге стране, изгладили смо све неспоразуме и споразуми ће се брзо потписати. Следеће године биће расписани позиви за граничне прелазе. Овај мост смањује путовање и повећава број радних места", напомиње министарка.

Истиче да, што се тиче грађевинских радова, све иде по плану.

"Нема разлога да у октобру следеће године не идемо преко тог моста", додаје министарка Михајловић.

Каже да је за завршетак радова на деоници ауто-пута Љиг–Прељина постојао само један рок, а то је 25. август.

"И овај пут је готово готов, 99,5 одсто. Нека нова врста рока је крај октобра. Ми нећемо ни дан кашњења и нико нема право да у финишу успорава радове и то је неморално. Нико не ради ништа бесплатно, не смеју да греше и користе стару опрему, а да нову држе ван земље. Због тога сам, као министар, љута", истиче Михајловићева.

Напомиње да је комисија која проверава радове на деоници Коридора 11 од Љига до Прељина формирана да би се видело где су проблеми и шта ради извођач.

"До фебруара није било надзора. Комисија ради и јавно ћемо изаћи са резултатима. Нисам дефинисала рок комисије, али је важно да подзаконским актима дефинишемо бољи однос између државе и оних који раде на терену", сматра министарка.

Додаје да са собом најмање четири инжењера увек води на терен.

"Ако сви кажу – овде нема довољно људи, треба више да их буде – онда морају да се поштују такве врсте препорука. Ово је последица недовољног знања и опреме домаћих компанија. Нема времена да се неко учи на овако великим пројектима", објашњава Михајловићева.

Каже да је тема потенцијалних председничких кандидата наметнута.

"СНС ће о томе разговарати тек следеће године, а председник странке је својим радом показао да уме да процени и оцени, и треба пустити њега да оцени ко ће бити кандидат СНС-а", закључује Зорана Михајловић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи