Значајно повећана пољопривредна размена са Јапаном

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић разговарао је са амбасадором Јапана у Београду Ђуићи Такахаром, а током састанка је оцењено да је сарадња две земље у области пољопривреде и заштите животне средине успешна и да постоје реални потенцијали за њено даље јачање.

Амбасадор Јапана истакао је да су пољопривреда и заштита животне средине једне од најважнијих области сарадње Републике Србије и Јапана. Нагласио је да Влада Јапана наставља да пружа подршку економско-социјалном развоју Србије кроз различите пројекте, пре свега који се тичу заштите животне средине, саопштило је Министарство пољопривреде.

Министар Бранислав Недимовић је истакао да се размена пољопривредно-прехрамбених производа Србије и Јапана последње године значајно повећала, захваљујући повећању нашег извоза у Јапан.

У наредним годинама наш укупан извоз би могао бити још већи уколико бисмо повећали извоз воћа из Србије у Јапан, рекао је министар.

Недимовић је захвалио амбасадору на донацијама које је Јапан упутио Србији, а нарочито након поплава у мају 2014. године.

Министар Недимовић је захвалио и на помоћи коју Токио пружа општинама у граничном појасу Србије после пристизања и задржавања миграната у тим општинама у смислу набавке опреме за безбедно уклањање отпада.

Констатовано је да постоје интереси обе стране за наставак сарадње кроз заједничке пројекте Републике Србије и Јапана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се