Ауто-пут од Ниша до Драча у фокусу састанка Михајловићеве и Боћка

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је с амбасадором Албаније у Србији Илиром Боћком о регионалном повезивању и реализацији инфраструктурних пројеката.

Уочи посете премијера Албаније Едија Раме Србији у октобру, Михајловићева и Боћка су разговарали о унапређењу билатералне сарадње, где је од великог значаја пројекат изградње ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина-Тирана-Драч, саопштило је Мнистарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.

Михајловићева је рекла да би идуће године требало да буде завршена израда пројектне документације за деоницу од Ниша до Приштине, после чега би требало да почну разговори о моделу финансирања градње.

Како је наведено у саопштењу, очекује да ускоро буде усаглашен споразум између Србије и Албаније о међународном друмском превозу путника и ствари, који ће донети виши степен либерализације у тој области.

Додаје се да је амбасадор Боћка честитао Михајловићевој на реизбору за потпредседницу Владе и министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, уз очекивање да ће бити настављен тренд унапређења билатералних односа који постоји већ две године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво