ММФ усвојио четврту и пету ревизију аранжмана са Србијом

Међународни монетарни фонд честитао Србији на спроведеним реформама и усвојио четврту и пету ревизију аранжмана коју Србија има са тим фондом. Борд директора ММФ-а усвојио је позитивну одлуку без било каквих примедби.

ММФ је у фебруару 2015. са Србијом закључио трогодишњи стенд-бај аранжаман из предострожности у вредности 1,2 милијарде евра, а претходне три ревизије тог аранжамана биле су позитивне. 

Четврта ревизија је обављена у фебруару ове године, пре ванредних парламентарних избора, па је мисија ММФ-а одлучила да она буде окончана после формирања нове владе Србије. 

Мисија ММФ-а на челу с Џејмсом Руфом, од 9. до 21. јуна 2016. је у Србији разговарала о четвртој и петој ревизији стенд-бај аранжмана Србије и ММФ-а из предострожности, преноси Бета

На крају јунске посете представници ММФ-а оценили су да је економски раст Србије убрзан захваљујући инвестицијама и расту извоза и да је стање у буџету боље од очекиваног, па су повећали прогнозу раста на 2,5 одсто, а минус, односно дефицит буџета, смањили са четири на 2,5 одсто БДП-а. 

Трогодишњи аранжман подразумева низ мера, штедњу и реформе, којима би српска економија требало да се постави на здраве ноге, да се убрза раст привреде, а смањи јавни дуг.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво