Нове линије "Виз ера" из Београда и Ниша

Добра вест за све који путују лоу кост компанијама је да ће бити нових летова из Београда и из Ниша.

Малта, Нирнберг, Фридрихсхафен, Хановер су четири нове дестинације на које ће се из Београда летети "Виз ером". У мају следеће године стиже и нови "ербас".

"Нови 'ербас' је директна инвестиција од 100 милиона долара. Отворићемо 36 радних места, увешћемо нове линије и појачаћемо саобраћај на постојећим", каже генерални директор компаније "Виз ер" Јожеф Варади.

Уз нове линије стижу и старе притужбе - на таксе на београдском аеродрому. Због њих су 2014. повукли један авион, а због путника га сада враћају.

"Таксе на београдском аеродрому су веома високе и то нам не иде у прилог. Повећали смо промет за 35 одсто, зато смо и одлучили да вратимо авион. Не можемо да игноришемо путнике", истиче Варади.

А 2015. су их, кажу, превезли 450.000. Многе од њих са нишког аеродрома "Константин Велики". Иако је и у свету пракса да лоу кост компаније не слећу на централне аеродроме, на нишком су таксе најниже у региону.

"Наша цена аеродромских услуга износи три евра по путнику, а аеродромска такса износи један евро по путнику и укључена је у цену. Логично је да су нискотарифне авио-компаније биле заинтересоване за преговоре и резултат тих преговора је успостављање сарадње са 'Виз ером' и 'Рајанером' и први летови са 'Рајанером' отпочеће од 4. септембра, односно сада у недељу", каже Иванка Станисављевић са аеродром Константин Велики.

У Србији укупно послује шест нискотарифних авио-компанија и све лете са оба аеродрома.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво