Чадеж: Смањити чланарину у Привредној комори

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж најавио је у Крагујевцу да ће привредницима од 6. септембра докумената неопходна у свакодневном пословању бити доступна путем дигиталне платформе ПКС и регионалних привредних комора.

Скупштина Регионалне привредне коморе Крагујевац донела је одлуку о припајању ПКС, што је, како је речено, први значајан корак ка даљој интеграцији у јединствени коморски систем Србије.

Чадеж је изјавио да ПКС ради на томе да "радикално" смањи износ чланарине за привреднике. Он је рекао новинарима да привредник из Крагујевца или Лесковца више неће морати да долази у Београд већ ће према новом јединственом коморском систему неопходна документа прибављати у својим регионалном привредним коморама.

"Од 1. јануара 2017. године ступа на снагу обавезно чланство, а то је могуће урадити једино ако се радикално смање доприноси", рекао је Чадеж и најавио да ће Комора своје предлоге представити у септембру.

Према његовим речима, ПКС жели да финансирање од чланарине буде само 20 одсто, а остали приходи кроз услуге које пружа привреди.

Чадеж је рекао да је важно да ће се чланарина за сваког привредника, и за малог и за великог, плаћати на једном месту.

"У досадашњем систему са 16 независних комора, имали смо ситуацију да привредник из Војводине, плаћа чланарину Комори Србије и Војводине, Регионалној комори Новог Сада. Убудуће ће се тај трошак смањити", рекао је Чадеж.

ПКС годишње издаје око 200.000 докумената, међу којима су потврде о пореклу робе, учествовању на тендеру, извозно-увозна документа и сертификати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво