Михајловић: Вредност капиталних пројеката шест милијарди евра

Министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић рекла је да је укупна вредност свих капиталних пројеката у друмском, железничком и водном саобраћају који се реализују у Србији, процењена на близу шест милијарди евра.

"То је вредност свих пројеката кој се реализују, а од њих су неки на почетку као што је модернизација пруге Београд-Будимпешта, док су неки на крају, као што је Коридор 10", рекла је Михајловићева у интервију агенцији Бета.

Додала је да је пруга Београд-Будимпешта веома значајна за Србију и интерес је да та пруга буде модернизована по европским стандардима, за возове брзине 200 километара на сат.

Нагласила је и да је веома важно да се што пре с кинеским партнерима постигне договор о начину финасирања модернизације те пруге, јер, како је прецизирала, до договора још није дошло због разлике двеју страна у процени вредности радова.

"Очекујем у наредних месец дана у односу на студију оправданости да ми утврдимо и вредност тог пројекта. Реч је о износу од близу милијарду евра", казала је министарка подсетивши да се један део деонице те пруге Стара Пазова-Нови Сад финасира из руског кредита, а у јуну је потписан анекс уговора о томе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво