Михајловић: Рад и резултати главни критеријуми за нову владу

Потпредседница владе у техничком мандату Зорана Михајловић каже да је завршено 150 километара ауто-пута, да ће ове године бити обновљено 200 километара и да ће рад и резултати бити главни критеријуми за нову владу.

"Мандатар Александар Вучић јасно је рекао, а свако од нас се са тим слаже, да су рад и резултати главни критеријуми за нову владу. То је увек критеријум, односно оно што је влада радила у претходне две године", рекла је Михајловићева након што је отворила део ауто-пута Крагујевац - Баточина у дужини од шест километара и најавила да ће до краја следеће године бити завршен цео ауто-пут.

На питање шта очекује од преговора са Социјалистичком партијом Србије, Михајловић је рекла да је Председништво СНС дало мандат председнику странке Александру Вучићу да разговара са СПС.

"То ћемо видети након тих разговора шта су се договорила два председника СНС и СПС", рекла је Михајловићева.

Она је додала и да би било добро добро да се резултати виде у свим ресорима.

Говорећи о резултатима у свом ресору, Михајловић је рекла да је завршено 150 километара ауто-пута и да ће ове године бити обновљено 200 километара пута.

"Кад је реч о путевима, увек може брже и боље, али трудили смо се у претходне две године да покренемо све пројекте. Не постоји пројекат који нисмо убрзали највише могуће", навела је Михајловићева.

Она је напоменула да су у претходном периоду узимани кредити а да није било пројектне документације, тако да је увек било кашњења на почетку што је и касније, током њеног мандата, успоравало пројекте.

Михајловићева је истакла да грађани, пре свега, очекују да виде резултате у сваком ресору, на пример, да не чекују дуго пресуде, кад је реч о судству, затим да имамо уређено здравство, културу, просвету и друго.

"Мандатар Александар Вучић је посебно истакао образовање, чему ће влада поклонити посебну пажњу. Све друго што се говори, а да нема резултата, у ствари је замагљивање неуспеха", рекла је Михајловићева.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у техничком мандату је нагласила да грађани виде да се у њеном ресору ради јер се министарство руководило тиме да не треба да постоји ниједан део Србије који је одсечен.

Како каже, туризам је велика могућност Србије, али основни предуслов за његов развој је инфраструктура.

Она је поручила да има довољно новца, али да је раније проблем била лоша координација, недостатак документације и приоритета.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре отворила је данас деоницу ауто-пута од Крагујевца до Баточине у дужини од шест километара и најавила да ће цео ауто-пут бити готов до краја следеће године.

На том делу, код петље Градац, саобраћај се сада одвија на све четири траке односно отворена је постојећа лева трака и обновљена је десна на којој се раније саобраћај одвијао двосмерно.

Преостало је да се заврше још две деонице на том ауто-путу од 3,7 километара и кроз Баточину у дужини од пет километара, а Михајловићева је најавила да ће за те радове из буџета бити издвојено око 1,6 милијарди динара.

Вршилац дужности директор "Путева Србије" Зоран Дробањк је рекао да је аутопут Крагујевац - Баточина важан јер спаја тај град са Коридором 10, то јест с аутопутем Београд - Ниш.

Дробањк је рекао да ће најкасније до октобра или новембра бити завршен цео ауто-пут Крагујевац - Баточина. Он је додао да то није класичан ауто-пут пошто нема зауставне траке односно има по две возне траке и да је максимална дозвољена брзина 100 километар на сат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво