Отворен пут за сарадњу кинеских компанија и РТБ-а Бор

Амбасадор Кине Ли Манчанг и директор "Хестила" Сонг Сих разговарали су у Бору са пословодством Рударско топионичарског басена Бор о сарадњи у рударству.

"Циљ посете је да нађемо простор за будућу сарадњу и да се боље упознамо са компанијом која већ 113 година ради на једном од богатијих налазишта обојених и племенитих метала у Европи и на читавом свету", рекао је амбасадор Ли Манчанг, саопштио је РТБ Бор.

Он је навео да је председник Кине Си Ђипинг након недавне посете Србији, Амбасади "поставио јасан задатак" да сарадња са Србијом у свим областима "мора да буде суштинска".

"Овде сам да испуним први задатак, а то је разматрање облика сарадње Хестила и РТБ-а Бор", рекао је Манчанг, наводи се саопштењу.

"Разговарали смо о односу РТБ-а Бор и "Железаре" Смедерево, тачније шта "Железара" може искористити из РТБ-ове шљаке и других нуспроизвода", рекао је генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски и додао да ће разговор наставити стручњаци.

Кинеска компанија "Хестил" је почетком јула званично постала власник смедеревске Железаре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи