Вучић: Србија никада више неће бити на ивици банкротства

Не знам ниједну земљу у свету која је за само две године успела толико да смањи буџетски дефицит, изјавио одлазећи шеф ММФ-а у Србији. Премијер Вучић пожелео добродошлицу Себастијану Соси, истакавши да ће спровођење програма ММФ-а бити један од главних економских циљева будуће владе.

Премијер Александар Вучић истакао је у разговору са новим шефом Канцеларије ММФ-а у Србији Себастијаном Сосом и Кимом Даехангом, који предаје ову дужност, да Србија никада више неће бити на ивици банкротства.

"Захваљујући предузетим економским мерама и спроведеним реформама, Србија никада више неће бити на ивици банкротства, већ на путу напретка. Наш циљ је да обезбедимо бољи животни стандард свих грађана Србије", рекао је Александар Вучић.

Вучић је, пожелевши добродошлицу Соси, истакао да ће спровођење програма ММФ-а бити један од главних економских циљева будуће владе и додао да очекује наставак успешне сарадње са представницима ММФ-а, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Премијер је захвалио Даехангу на личној посвећености и помоћи коју је пружио Србији у спровођењу програма ММФ-а и жељи да подржи економски развој Србије.

Даеханг је истакао да не познаје ниједну земљу у свету која је за само две године успела да смањи буџетски дефицит са осам на два одсто БДП-а.

Он је посебно нагласио да је импресиониран лидерством премијера Вучића и његовом храброшћу да увек каже истину грађанима Србије, ма колико она била болна.

Даеханг је додао да је Србија научила да мења себе и да види напредак у успостављању институционалне и личне дисциплине Владе Србије и њених представника.

Соса је, у својству новог шефа Канцеларије Међународног монетарног фонда у Србији, захвалио премијеру Вучићу на пријему и посвећености наставку пута који је зацртао Ким Даеханг као велики пријатељ Србије.

Он се сагласио са оценом да је Србија на добром економском и политичком реформском путу.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи