Почиње рушење нелегалних објеката, неће се толерисати ни метар бесправне градње

Ускоро почиње рушење нелегалних објеката у Београду. На удару они који су зидали после доношења Закона о озакоњењу. Неће се толерисати ниједан квадратни метар нелегалне градње који је изграђен након ступања тог закона на снагу, каже за РТС градски секретар за легализацију Немања Стајић.

У Београду има око 250.000 нелегализованих објеката. За многе нису ни поднети захтеви за легализацију. Мада се грађевинска дозвола сада добија знатно брже, има и оних који су, уместо редовног поступка, како би избегли плаћање доприноса, покушали да прођу јефтиније преко Закона о озакоњењу, иако су почели да граде објекте после ступања тог закона на снагу.

Градски секретар за легализацију Немања Стајић рекао је за РТС да је току интензивна провера свих инспекцијских записника којих је крајем 2015. и током 2016. стигло око 8.000.

"У поступку смо утврђивања упоређивања инспекцијских записника са сателитским снимком и сви који не буду видљиви на сателитском на снимку биће санкционисани у складу са Законом о озакоњењу и као такви срушени", рекао је Стајић.

Према његовим речима јасна је намера и став Града Београда да не толерише бесправну градњу.

"Неће се толерисати ниједан квадратни метар нелегалне градње који је изграђен након ступања на снагу Закона о озакоњењу", истакао је Стајић. 

У Влади Србије биће одржан састанак представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Града Београда и свих градских општина са начелницима грађевинских инспекција на коме ће бити именована заједничка радна група Министарства и Града која треба да заврши списак свих објеката за рушење. 

Како би установили колико се поштује или злоупотребљава Закон о озакоњењу и да ли се извршавају решења о рушењу, Министарство контролише и све градове у Србији. А представници Министарства обишли су Пожаревац и Панчево, а на реду су и сви остали градови.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво