ЕПС, колико коштају нестандардне услуге

Од почетка месеца "ЕПС Дистрибуција" снизила је цене такозваних нестандардних услуга које пружа грађанима. То су услуге које се углавном раде на захтев грађана, и њихова цена је сада јединствена у целој земљи.

У нестандардне услуге спада ванредна контрола или очитавање бројила и тај трошак сада је од 20 до 30 одсто мањи. Једна од најчешћих услуга – поновно укључење струје дужницима на бројилу, кошта дупло, а негде и три пута мање. Ако је искључење на бројилу цена је око 1.000 динара, а на бандери око 4.000.

Предраг Матић из "ЕПС Дистрибуције" каже да то нису никакви нови намети грађанима, јер су те услуге и раније вршене и наплаћиване.

"Међутим, Законом о енергетици први пут је стављено 'ЕПС Дистрибуцији' да дефинише нестандардне услуге и пропише цене тих услуга. Ценовник је јединствен за целу територију Републике Србије, објављен је на сајту 'ЕПС Дистрибуције' и доступан је свима и сви га могу видети", каже Матић.

Цена прикључења на мрежу је непромењена, али су знатно појефтинили трошкови издавања услова за пројектовање и прикључење нових потрошача.

"За најобичнији објекат са једним бројилом биле су 6.900 динара, сада су 4.000, за колективно становање од пет до 64 бројила биле су 13.800 динара, а сада су 9.300 динара", рекао је Матић.

Све неправилности и непоштовање новог, повољнијег, ценовника услуга на терену грађани треба да пријаве локалним дистрибуцијама.

Уколико се утврди да потрошачи нису одговорни за грешке у обрачуну или проблеме са бројилом, трошак ће сносити Електродистрибуција, тако што ће им плаћени износ рефундирати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво