Вучић: Србија ће имати највећу стопу раста у целом региону

У првих шест месеци Србија ће имати највећу стопу раста БДП у целом региону и биће у прве четири државе у Европи, поручио је премијер Александар Вучић, на отварању фабрике за производњу грађевинсдког стиропора "Бекамнет". Влада ће помоћи домаћим фирмама и српским домаћинима, рекао је Вучић.

Александар Вучић поручио је у Аранђеловцу да је циљ да следеће године Србија по привредном расту буде прва у Европи. 

"Ми ћемо у наредних неколико дана имати званичне резултате раста свих економија у Европи, за неких 15 дана имаћемо те резултате. Званичне процене ММФ за Србију за 2016. биле су да ћемо имати раст, али да ће бити најнижи у региону, како данас ствари стоје Србија ће у првих шест месеци имати највећу стопу раста БДП у целом региону и биће у прве четири државе у Европи", истакао је Вучић. 

То је, како је напоменуо Вучић, нешто што не може да се сакрије и што ће значити више посла за људе, од краја године веће плате у јавном сектору, веће пензије.

"То смо могли само зато шмо смо имали народ који је био стрпљив и трпељив, који је свхатио да морамо себе да променимо, да имамо немачки модел, да радимо више, а не да плачемо и кукамо, јер неће ништа са неба да нам падне", поручио је Вучић. 

Вучић је рекао да је циљ Владе да у наредном периоду спусти стопу незапослености у Србији испод 15 одсто не би ли се Србија, по том критеријуму, приближила просеку ЕУ. 

Влада ће помоћи домаћим фирмама и српским домаћинима, поручио је Вучић на отварању нове фабрике за производњу грађевинског стиропора домаће компаније "Бекамент" у Аранђеловцу.

Премијер је рекао да је Влада уложила 500.000 евра да помогне компанији "Бекамент" у Арађеловцу и да им је тај новац на располагању, као и да је преузела обавезу да заврши три километра пута у околини Аранђеловца.

"Бекамент је камен српске економије и камен српске будућности", поручио је Вучић.

Он је рекао да ће та компанија, која увек на време исплаћује плате радницима, увек имати помоћ владе, као и друге домаће фирме које послују на исти начин.

"Срећан сам и поносан јер је реч о српској породичној компанији и задовољан што Коста, као отац и родоначленик, данас учи своје синове и унуке како да се односе према животу и раду. Од њих нећете чути да им је врућина и да им је тешко, него само како да радимо и извозимо више", рекао је Вучић и власницима честитао што извозе у Албанију и Хрватску.

Вучић је рекао и да је у разговору са радницима чуо да "Бекамент" има најбољу робу, те приметио да та фабрика јесте фирма породице Чоловић, али и свих радника, којима плате никад не касне. 

"Бекамент" је отворио нову фабрику у оквиру свог производног комплекса у Бањи. Годишњи капацитет производње стиропора у новој фабрици биће 500.000 кубних метара. "Бекамент" ће са грађевинским стиропором у понуди постати једина домаћа компанија која производи све материјале неопходне за завршне радове у грађевинарству.

Поред постојећих 300 радника у новом постројењу ће бити запослено још 70 људи.

Сви производи "Бекамента" поседују сертификате потребне за извоз у ЕУ и планирано је да се грађевински стиропор који ће се производити у новој фабрици пласира на домаће, али и на тржишта држава региона.

У претходне две године компанија "Бекамент" је своју производњу углавном извозила.

Новоотворена фабрика у потпуности заокружује процес производње од основних сировина до финалних производа.

"Бекамент" за 2017. годину планира још једну инвестиција у вредности од 10 милиона евра.

Реч је о фабрици за производњу боја, фасада, грађевинских лепкова и малтера, чији ће годишњи капацитет бити 250.000 тона.

Од свог оснивања 1992. компанија "Бекамент" производи материјале од чувеног венчачког камена, а 2010. је уведена потпуна аутоматизација производње свих прашкастих производа.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво