Министарство привреде: Наводи Камараша злонамерни

Иза писма јавности Петера Камараша, директора и власника ХПК менаџмента, стоји покушај да, пред пословним круговима, домаћом и међународном јавношћу, са себе скине одговорност за раскид уговора са ХПК менаџментом, 25. јуна ове године, саопштило је Министарство привреде.

Главни циљ Министарства привреде био је очување производних капацитета "Железаре Смедерево" у највећој могућој мери, и остваривање претпоставки за дугорочно запошљавање радне снаге, као и остварење даљег економског напретка Србије.

Поносни смо на успешан завршетак процеса закључења уговора са реномираном кинеском компанијом "Хестил" и чињеницу да ће Смедерево у наредном периоду бити мотор развоја металског сектора и целе привреде Србије, доприносећи укупном повећању друштвеног производа који ће, према проценама ЕБРД-а, износити 3,8 одсто у 2017. години, наводи Министарство.

Министарство привреде наводе Камараша оцењује као злонамерне и тенденциозне. Нажалост, ово није први покушај замене теза господина Камараша.

Сасвим супротно таквој пракси, Министарство привреде следи законом дефинисану обавезу да штити интегритет и економске интересе Републике Србије и њених грађана. Зато се неће упуштати у даље полемике, већ је окренуто будућности и новим пословним перспективама, наведено је у саопштењу.

Бојковић Камарашу: Зашто нисте испунили обавезе?

Члан Надзорног одбора Бојан Бојковић поручио је Камарашу да треба да каже зашто није испунио уговорне обавезе, како је злоупотребио Надзорни одбор, по којој је цени набављао сировине у Украјини, а затим их продавао Железари...

Бојковић је, наиме, одговарајући на прозивке које је Камараш упутио раније данас, затражио од смењеног менаџера и да одговори на питање зашто је Железара била приморана да има само једног купца и добављача током његове "владавине", а то је управо Камарошова фирма "Пицаро".

Коментаришући изношење личних и породичних питања у писму које је Камараш упутио јавности, Бојковић је поручио да "свака културна и лепо васпитана особа зна да се чланови породице не мешају у пословну проблематику".

Иронично називајући Камараша "великим месијом у пословном свету челика", Бојковић тврди да он никада, за разлику од Камараша, није деловао речима већ само делима.

"Користећи сва своја знања и вештине стечене у иностранству током 13 година, укључен сам у решавање пројекта 'Железаре Смедерево' од септембра 2013. године", подсећа Бојковић, који наводи да је тада дошао у потпуно девастирану фабрику, да је био члан малобројног тима ентузијаста, али да их је предводио "човек који је коначно решио 'Железару Смедерево' – Александар Вучић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво