Радници "Фијата" предлажу производњу новог модела

Сви радници "Фијата" у Крагујевцу и запослени у кооперантским фирмама очекују резултате преговора мандатара Александра Вучића са пословдством италијанске компаније. Како је раније најављено Влада ће учинити све да "Фијат" остане у Крагујевцу, а као једно о од решења Синдикат наводи почетак производње новог модела.

Председник синдиката "Фијата Крајслер Аутомобили Србија" Зоран Марковић каже за РТС да је на састанку са Вучићем синдикат изнео постојеће стање и конкретне предлоге.

Као је рекао, радници очекују да ће премијер да договори наставак и опстанак аутомобилске индустрије у Србији.

У току је пријављивање радника за добровољни одлазак из фабрике а Марковић истиче да је реч искључиво о добровољном изјашњавању и да никаквих присила не сме бити према радницима.

Каже да је реч о првом кораку, а да се у другом чека договор премијера са пословодством "Фијата", након чега ће се утврдити наредни кораци.

Зоран Марковић је навео да је "Фијат" значајан за Крагујевац, регион али и и за Србију.

Иначе, како је раније најавило пословодство "Фијата", без посла би до краја лета могло да опстане око 1.500 радника, од чега 900 у самој фабрици аутомобила и око 600 у кооперантским фирмама.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара