Вучић у Торину са руководством "Фијата"

Премијер Александар Вучић састаће се у седишту "Фијата" у Торину са извршним директором "Фијат групације" Алфредом Алтавилом са којим ће разговарати о плановима за фабрику у Крагујевцу и о новом моделу.

Александар Вучић поручио је раније да је будућност "Фијата" у Србији загарантована.

Иако због гашења једне од три смене око 900 радника мора да напусте "Фијат", добиће уз отпремнине и додатна средства од фабрике, што је резултат договора премијера, пословодства и представника радника.

"'Фијат' је газда и 'Фијат' се понаша у складу са економским приликама, али ћемо наћи решење. Фабрику једног другог произвођача ауто-компоненти пребацићемо у Крагујевац", истакао је раније мандатар за састав нове владе.

По повратку из Торина, Александар Вучић ће се у 16 часова у Влади Србије обратити јавности.

Како је саопштено из Владе Србије, тема премијеровог обраћања ће бити и сви регионални изазови, као и предстојећи Самит лидера Западног Балкана у Паризу. 

Због неотварања поглавља са ЕУ, осим српских политичара који су највише ангажовани у евроинтеграцијама, своје разочарење исказалчи су и неки европски политичари. Од премијера Вучића неки сарадници траже да преиспита политику према Унији као и спољну политику земље.

Вучић ће о томе, али и о будућности сарадње са "Фијатом" говорити по повратку из Торина.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи