Премијер и директори ЕБРД: Подршка малим и средњим фирмама

Премијер Србије Александар Вучић састао се са члановима борда директора Европске банке за обнову и развој, а главне теме сусрета биле су побољшање инвестиционе климе, помоћ у развоју предузетничког духа кроз саветодавне програме, као и подршка развоју малих и средњих предузећа у сарадњи са институцијама Србије.

Борд директора ЕБРД похвалио је реформе српске владе и позитивно оценио економску стабилност и развојни пут Србије, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Највећи интерес изражен је за пројекте у области енергетике и инфраструктуре, као и сарадња на даљем развоју успешних српских компанија, као што су Аеродром "Никола Тесла" и "Телеком Србија", кроз модел стратешког партнерства са светским компанијама.

Током састанка саговорници су указали на значај регионалне економске сарадње и стабилност, којој Србија највише доприноси као лидер у региону.

Вучић је захвалио на континуираној подршци и помоћи коју ЕБРД пружа у готово свим областима од значаја за Републику Србију.

Мандатар за састав нове владе је истакао да ће Влада Србије и у наредном периоду учинити све како би постигла високе циљеве и што боље резултате, првенствено у области економије, посебно нагласивши јачање инвестиција у приватном сектору у циљу бржег економског опоравка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи