Отворени за инвестиције дијаспоре

Макроекономска стабилност и мере које Влада предузима да смањи негативне ефекте светске кризе доприносе враћању поверења дијаспоре у матицу и отварају широм врата за храбрији улазак инвестиција, каже министар Срђан Срећковић.

Упркос светској финансијској кризи, наша економија је стабилна и нема изгледа да дође до неких озбиљнијих финансијских турбуленција, тврди министар за дијаспору Срђан Срећковић.

"Тржиште Србије је растуће, имамо највећи раст друштвеног производа у окружењу, али степен конкуренције, на жалост, још није довољно велики, што омогућава високе профитне стопе", рекао је Срећковић.

Зато је, према његовом мишљењу, ово добар тренутак да наши људи из дијаспоре, "који полако почињу да враћају поверење у нашу државу", почну да инвестирају у Србију.

"Србија је, као релативно мала економија, стабилна, јер је ниво девизних резерви врло висок, а и позитивна је најава склапања новог аранжмана с ММФ-ом, који ће надгледати све шта се дешава на нашој макро економској сцени", истакао је Срећковић.

Нагласио је да Влада прати светска економска дешавања и да, у складу са тим, предузима мере.

Најављена мера, да ће држава гарантовати износе штедних улога до 50.000 евра, показује да Србија има финансијске ресурсе којима може да штити макроекономску стабилност, рекао је Срећковић.

Као један од добрих потеза Владе, Срећковић је навео одлуку да се целокупан износ новца који је био блокиран на рачунима београдских банака у стечају врати Фонду дијаспора за матицу.

"Тиме смо на конкретан начин показали да желимо суштински да променимо политику према дијаспори, што је наишло на велико одобравање наших људи у дијаспори", казао је Срећковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи