"Фолксваген" задовољан пословањем упркос паду продаје

Пољуљана немачка аутомобилска компанија "Фолксваген" изразила је задовољство пословањем у првом кварталу, упркос паду продаје и профиту, наводећи да ће остати при зацртаним циљевима за целу годину.

Нето профит "Фолксвагена", погођеног скандалом у вези са манипулацијом вредностима издувних гасова, пао је у периоду јануар-март за 20,1 одсто на 2,31 милијарду евра у односу на исти период лани, док је продаја пала за 3,4 одсто на 50,96 милијарди евра, преноси агенција Франс прес.

Профит из пословања је порастао за 3,4 одсто на 3,44 милијарде евра, што значи да је оперативна профитна маржа порасла на 6,8 одсто са 6,3 одсто.

Број "Фолксвагенових" продатих возила широм света је у том периоду порастао за 0,8 одсто, на 2,508 милиона јединица.

"'Фолксваген' група је имала солидно пословање у прва три месеца. У светлу бројних изазова са којима смо тренутно суочени, генерално смо задовољни почетком ове године која ће без сумње бити изазовна", рекао је генерални директор "Фолксвагена", Матијас Милер.

Компанија је, како је додао, успела да ограничи економске последице скандала са дизел аутомобилима и да оствари добре резултате упркос веома тешким условима.

У светлу пословања у првом квартала, ВW је саопштио да "остаје при својим циљевима за читаву годину" и да очекује "укупан пад продаје до пет одсто".

Оперативна профитна маржа би, према пројекцијама компаније, требало да буде између 5,5 и 6,5 одсто.

"Фолскваген" је тренутно погођен скандалом, након што је у септембру прошле године признао да је у 11 милиона дизел аутомобила инсталирао софтвер за манипулисање вредностима издувних гасова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво