Случај "Брезовица", чекајући банкарске гаранције

Косовском министарству трговине и индустрије још није стигао извештај са банкарским гаранцијама француског конзорцијума који са косовском владом има потписан уговор о градњи новог ски-центра "Брезовица", преносе електронски медији у Приштини.

Као и јавност, тако и ми чекамо на извештај француског конзорцијума, речено је листу Коха диторе у министарству трговине и индустрије у Приштини.

Коха диторе наводи да, иако је првобитно речено да рок за предају извештаја истиче данас у подне, граница за његово подношење је уторак у поноћ.

Министарка трговине и индустрије Хикмете Бајрами пренела је листу да ако француски конзорцијум "МДП консалтинг" достави банкарску гаранцију, биће формирана комисија министарства, која ће у року од 10 дана прегледати сву документацију, а затим донети коначну одлуку.

Уколико не буде гаранције, косовске институције имају "план Б" за имовину ски-центра "Брезовица".

По том плану мора да буде усвојен Закон о стратешком улагању који омогућава влади да изабере стратешког инвеститора за улагања, али да инвеститор треба да уложи 60 одсто инвестиција.

И у случају "Брезовице", рекла је Хикмете Бајрами, министарство је ступило у контакт са међународно познатом компанијом у области скијања.

Француски инвеститори су прошле године потписали са косовском владом уговор о инвестирању више од 410 милиона евра у градњу спортско-туристичког центра "Брезовица", обавезујући се да ће у првој фази градње уложити 163 милиона евра.

У првом покушају инвеститор није имао гаранције о обезбеђивању тих средстава па му је рок продужен до 31 маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво