Србија позвана на Светску изложбу у Дубаију

Председник Владе Србије Алксандар Вучић разговарао је са амбасадором Уједињених Арапских Емирата Џумом Рашидом Сејф Заједом ал Дахеријем, који је премијеру уручио позив шеика Мохамеда бин Рашида ал Мактума, потпредседника и премијера УАЕ и владара Дубаија, за представљање Србије на Светској изложби EXPO 2020 у Дубаију.

У писму се каже да ће учешће Србије на овом изузетно значајном сајму, који ће први пут бити одржан у региону Блиског истока, послати снажну поруку свету уз могућност остваривања нових пословних веза.

Премијер Вучић прихватио је позив за учешће на EXPO 2020 и рекао да ће се Србија представити на најбољи могући начин, саопштено је из Владе Србије.

Премијер Вучић и амбасадор Ајед ал Дахери су разговарали о даљој сарадњи и унапређењу билатералних односа двеју држава.

Амбасадор Ал Дахери пренео је поздраве шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана, принца престолонаследника Абу Дабија, као и његову подршку напретку Србије и билатералних односа двеју земаља.

Српски премијер и амбасадор УАЕ истакли су значај сарадње у области економије, са посебним освртом на могућности већег присуства инвеститора из Уједињених Арапских Емирата у Србији. На састанку је било речи и о напретку заједничких пројеката.

Констатовано је и да је прошлонедељна посета пословних жена из УАЕ дала значајан импулс јачању односа двеју земаља и отворила нове могућности за сарадњу у различитим областима, посебно здравства и здравственог туризма.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво