Љајић: Издато 20.000 ваучера, очекујемо рекордну годину

Министар трговине туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је да је број издатих ваучера за ову годину за одмор на туристичким дестинацијама у Србији прешао цифру од 20.000, што је веома охрабрујући податак за домаћу туристичку привреду.

"С обзиром на то да је од јануара до данас издато већ 20.000 ваучера, а да је за прошлу годину тај број износио нешто више од 14.000, јасно је да је ова подстицајна мера Владе у потпуности заживела. То указује и да ће 2016. година сасвим сигурно бити рекордна, када су у питању доласци домаћих туриста", рекао је Љајић Танјугу.

Љајић је рекао и да је у прва три месеца ове године остварен пораст укупног броја долазака туриста за 17 одсто у односу на исти период 2015. године, као и да је домаћих туриста било више за 16 одсто у односу на прва три месеца прошле године, а страних чак 19 одсто више.

"Када је у питању девизни прилив од туризма за прва три месеца, он износи 188 милиона евра и за 21 одсто је већи него у прва три месеца 2015. године", додао је Љајић.

Навео је и да је у циљу унапређења домаће туристичке понуде Министарство трговине, туризма и телекомуникација прошле недеље одобрило финансирање 112 пројеката туристичке промоције и манифестација у укупном износу од 145 милиона динара.

Такође, министарство је одобрило и реализацију 16 пројеката развоја туристичке инфраструктуре укупне вредности од 151 милион динара.

Љајић је појаснио и да је конкурс за пројекте развоја туристичке инфраструктуре отворен до 1. октобра и да је у буџету за те намене преостало још 490 милиона динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво