Постигнут договор о платама у ФАП-у

Прибојска Фабрика аутомобила, Министарство привреде и локална самоуправа договорили су се о кључним питањима везаним за социјални програм запослених у ФАП-у. Министарство саопштава да ће радницима који се одлуче за социјални програм бити исплаћено 200 евра по години стажа, а додатних 100 евра финансираће Фабрика и локална самоуправа. О томе, као и о исплати заосталих плата и повезивању стажа, радници су информисани на збору.

Договором Владе и руководства фабрике испуњени су готово сви захтеви Штрајкачког одбора, постављени по замрзавању штрајка у марту.

Држава је определила као и за све остале 200 евра, ФАП корпорација заједно са локалном самоуправом изнаћи ће још нека средства из сопствених извора.

Ипак, радници, који се од сутра изјашњавају о социјалном програму, нису задовољни договореним. Чекају и исплату осам зарада.

"То је остао проблем, председник локалне самоуправе је рекао да ће имати новца за исплату, а директор је рекао да то још није прецизирано", каже Петар Петровић из Синдиката Слога.

Челници ФАП-а сматрају да је сада најважније да Фабрика не оде у стечај. Тврде, ФАП опстаје, урадиће се унапред припремљени програм реорганизације.  

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи