Кинески амбасадор обишао Железару

Директор "Железаре Смедерево" Петер Камараш разоварао је са амбасадором Народне Републике Кине у Србији Ли Манчангом о предстојећим активностима у процесу преузмања српске фарбике од стране новог власника, компаније "Хестил".

Камараш је подсетио да је церемонија потписивања уговора била значајан догађај за Железару, али да прави посао тек предстоји. Он је истакао да сарадња са представницима "Хестила" већ увелико постоји и да ће следеће недеље представници Железаре посетити фабрику у Кини.

"Стратешки посматрано уз финансијска улагања 'Хестила' и нову технологију производње коју доносе, ова куповина ће представљати бенефит и за Србију и за 'Хестил'. Ми се већ годину дана боримо са тешким условима на тржишту и новом власнику смо представили изазове са којима смо се сусрели у Смедереву, а од њих сада очекујемо решења. Први заједнички корак је повећање производње и друга Висока пећ је јуче кренула са радом. Следећи корак је смањење трошкова производње, нове инвестиције и увођење нових производа које ћемо имати у понуди. На крају, мислим да је од великог значаја довести младе људе, успоставити сарадњу универзитета у Србији и Кини и дати им могућност да овде раде и обезбеде себи квалитетан живот", рекао је Камараш.

Амбасадор је истако да очекује да суштинска сарадња почне у наредних месец дана и да се нада плодним резултатима. Захвалио је Камарашу што је учествовао у преговорима око ове приватизације:

"Ваше искуство и познавање локалних прилика је од великог значаја и ви сте кључна личност у овој сарадњи, од које зависе наши резултати", рекао је амбасадор.

Том приликом Ли Манчанг је обишао постројења Висока пећ и Челичана како би се ближе упознао са процесом производње челика у Смедереву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво