Фијат и даље највећи извозник

Вредност извоза 15 највећих извозника у Србији у прва три месеца 2016. године износила је 981,1 милион евра, а највећи извозник и даље је "Фијат Крајслер аутомобили Србија" у Крагујевцу са извозом од 312,4 милиона евра, објавило је Министарство финансија Србије.

На листи водећих извозника на другом месту је "Тигар тајерс" из Пирота са извозом у првом кварталу од 85 милиона евра, а на трећем месту је "Железара Смедерево", чији је извоз 55,4 милиона евра.

Следе компаније "Филип Морис" из Ниша са 51,6 милиона евра извоза, "Југоимпорт СДПР", чији је извоз био 44,6 милиона евра, ХИП "Петрохемија" из Панчева са 44,4 милиона евра и "Нафтна индустрија Србије" са 41,7 милиона евра.

"Тетра пак" из Београда је на седмом месту са извозом од 40 милиона евра, а иза њега су "Јура корпорација" из Раче са 37,8 милиона евра и компанија "Горење", која је извезла робу вредну 37,3 милиона евра.

На листи највећих извозника је и "Викторија група" са извозом од милиона евра, МК група са 35 милиона евра, "Хемофарм" из Вршца са 34,4 милиона евра, "Леони" из Прокупља са 33,8 милиона евра и компанија "Бош" са 28,8 милиона евра извоза.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво