Директан лет до Њујорка за бржи пласман српске робе

Увођење авионске линије "Ер Србије" ка САД за путнички и карго саобраћај омогућиће и лакши пласман робе и услуга из Србије на то тржиште, на које чак 4.900 производа из Србије може да се извезе без царине.

Први директан лет "Ер Србије" за Њујорк планиран је за 23. јун, а предвиђено је пет летова недељно. Из "Ер Србије" позивају привреднике и произвођаче хране да искористе капацитет од 10 тона по лету за лакши и бржи пласман робе на тржиште САД.

Летови ка САД прекинути су пре 25 година. И тада је било потребно напунити авионе који су имали велики капацитет, тако да за наш аеродром и националну компанију ово није непознат посао.

Највећи будући корисници карго транспорта биће пољопривредно-прехрамбени сектор, металска индустрија, прерађивачка индустрија, грађевинарство, ИТ, војна индустрија.

Битно је да су и "Ер Србија" и Аеродром "Никола Тесла" оспособљени да обављају такве послове, и то у складу са међународним прописима.

"'Данас наша мрежа покрива 44 дестинације на које летимо из Беогарда и још 92 дестинације које покривамо кроз код шер партнерство", каже регионални менаџер "Ер Србије" Бошко Рупић.

"Ер Србија карго" може у овом тренутку да у било који део света самостално, али и са партнерима, испоручи веће количине робе. Само прошле године дуплиране су вредности испоруке и превоза робе, а поште је било два и по пута више. 

"Врхунац ће бити 'ербас 330', први широкотрупни авион у нашој флоти након дугог низа година, који ће имати капацитет четири авио-палете, односно десетак тона по лету", каже Веселин Ђорђевић из "Ер Србија Карго".

Аеродом "Никола Тесла" набавио је већу количину сигурносне опреме, транспортних средства и нове авио-улазе да би летови ка САД били сто боље реализовани.

Извршни директор Аеродрома "Никола Тесла" Раша Ристивојевић каже да је Аеродором "Никола Тесла" захваљући ширењу регионалне мреже "Ер Србије" успео да повећа карго промет у 2015. за 33 одсто у односу на 2014. "У односу на 2015. ове године имамо повећање од 25 одсто", рекао је Ристивојевић.

"Ер Србија" карго има слоган да не постоји роба која не може да се превезе. Сарадња са "Америкен ерлајнсом" омогућава да се одмах контејнери са робом са њујоршког аеродрома превезу до било које тачке у Америци.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи