Просечан буџет домаћинства 58.242 динара

У четвртом кварталу 2015. године домаћинства у Србији су просечно месечно располагала са 58.242 динара, што је номинално за 0,2 одсто мање него у трећем кварталу, саопштио је Републички завод за статистику.

Највећи удео у расположивим средствима имали су приходи из редовног радног односа (47 одсто), затим пензије (31,5 одсто), приходи од пољопривреде, лова и риболова (5,9 одсто,) натурална потрошња (4,5 одсто), док 4,8 одсто чине приходи из осталих извора.

Издаци за личну потрошњу домаћинстава износили су 59.476 динара и већи су за 1,4 одсто у односу на трећи квартал.

Највећи удео у личној потрошњи чине издаци за храну и безалкохолна пића - 36,3 одсто, и за становање, воду, електричну енергију, гас и остала горива - 18,1 одсто.

Издаци за транспорт чинили су 8,8 одсто, за рекреацију и културу 5,2 одсто, за комуникације пет одсто, док је за набавку одеће и обуће трошено 4,9 одсто прихода, а алкохолних пића и дувана 4,8 одсто.

Подаци о расположим средствима домаћинстава добијени су на основу анкете 1.649 домаћинстава.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи